İHRACAT & İHRACAT MÜŞTERİSİ BULMA

İHRACAT NEDİR?

İhracat , bir ülkenin ürettiği malları başka bir ülkeye veya ülkelere satması, dış satım olarak tanımlanmaktadır. Bir malın, yürürlükteki ihracat mevzuatı ile gümrük mevzuatına uygun şekilde Türkiye Gümrük Bölgesi dışına veya serbest bölgelere çıkarılmasını işlemidir. 

Eşyanın ihracı için;

  • Ticaret politikası önlemlerine tabi ise buna ilişkin hükümlerin yerine getirilmesi,
  • Eşya üzerinde ihracat vergisi var ise buna ilişkin yükümlülüğün yerine getirilmesi,
  • Eşyanın ihracına bağlı ilgili mevzuatları gereği yerine getirilmesi gereken formalitelerin tamamlanması(izin, kontrol belgesi, sağlık sertifikası, borsa tescil beyannamesi vb.) gerekir.

Türkiye’nin en önemli ihracat ürünleri otomotiv, hazır giyim ve tekstil, beyaz eşya, tarım ve gıda ürünleri, en önemli ithalat ürünleri ise doğalgaz ve petrol, otomotiv ve elektronik aletlerdir.

INTEXIMA ile İHRACAT

INTEXIMA, ihraç edilmek istenen ürünlerle ilgili yurtdışı pazar araştırması yapar, veritabanında kayıtlı 5 milyon+ ticaret datası ve güncel ülke bilgilerini kontrol ederek yurtdışı alıcılarla temas kurar.

INTEXIMA; Tekstil, kimya, kozmetik, oyuncak , gıda, elektronik, aydınlatma, telefon ve tablet aksesuarları, makine, ambalaj, iş makineleri, otomotiv yedek parça , tıbbi malzemeler  , ofis sarf malzemeleri, kırtasiye,  dekorasyon, mobilya gibi bir çok sektörde ihracat yapmaktadır.

İhracat yaparken 2 çalışma alternatifimiz bulunuyor.

INTEXIMA FT : INTEXIMA’nın üreticiden / yurtiçi tedarikçiden ürünleri satın alıp, baştan sona ihracatı kendisinin yaptığı bir ihracat çözümüdür. Bu sürecin işlem basamakları genel olarak aşağıda belirtildiği gibidir.

INTEXIMA BR : Üreticinin / yurtiçi ihracatçının ürünlerini kendisinin ihraç ettiği bu çözümde INTEXIMA yurtdışı alıcıları bulur, ikili ilişkilerin kurulmasını sağlar. Yurtdışı satış için gerekli sözleşmelerin yapılmasını, ödeme ve teslim şekilleri ile ilgili bilgilendirme sağlar. INTEXIMA’nın bulduğu yurtdışı alıcılara ihracatın gerçekleşmesi halinde INTEXIMA İhracat Brokerliği hizmeti karşılığı bedelini tahsil eder. Bu sürecin işlem basamakları genel olarak aşağıda belirtildiği gibidir.

Sizler de ürünlerinizi yurtdışına ihraç etmek istiyorsanız “Nasıl İhracatçı Olunur?” başlıklı yazımızı okuyabilir veya INTEXIMA ile irtibata geçebilirsiniz.

İHRACAT MÜŞTERİSİ BULMA

İhracat müşterisine odaklanmadan önce yapılması gereken şey hedef pazarı tespit etmektir. Bunun için de aşağıdaki soruların cevabını aramak gerekir.

1-) Ürettiğiniz/ihraç edeceğiniz ürünleri hangi ülkeler talep ediyor?

2-) Bulduğunuz pazar satınalma yönünden istikrarlı mı? Ürün talebi tutarlı  ve pazar yeterince büyük mü?

-İhrac ettiğiniz ürünleri ithal eden ülkede üretiliyor mu?

-Eğer üretmiyorsa yakın zamanda üretmeye başlayabilirler mi?

-Buradaki talep mevsimsel trendlere tabi mi?

-Son yıllarda talep tutarlı mı yoksa değişken mi?İthalatçı ülke aynı ürünü rakip tedarikçi ülkeden daha kolay alabilir mi?

3-) Çok rakibin olduğu büyük bir pazar mı istiyorsunuz? Yoksa hedefim, az sayıda rekabetin olacağı daha küçük bir pazarda daha karlı satış yapmak mı?

4-) Ticaret engelleri var mı? Pazara giriş yapmak kolay mı?

5-) İthalatçı ülkenin ekonomik ve politik istikrarı nasıl?  Kısıtlayıcı çevresel ve yasal uygulamaları var mı?

ihracat, ihracat musterisi bulma

Ürettiğiniz malın niteliğine göre hedef kitleniz de çeşitlilik gösterir. Örneğin bitmiş/hazır ürün üretiyorsanız hedefiniz çoğunlukla toptancılar, ithalatçılar ve distribütörler olacaktır. Ancak ara mal, yedek parça vb üretiyorsanız bunun için de üreticileri hedeflemelisiniz.

İhracat yaparken diğer ülkelerdeki alıcılara (ithalatçı firmalara) erişmek daha zordur. Çünkü devletler devletler kendi ülkelerinde ithalat yapacak firmalardan çok üreticileri (yani kendi ihracatçılarını) teşvik ettiğinden yayın organlarında daha çok o ülkenin üretici/ihracatçılarının tanıtımlarını yaparlar. Örneğin Türkiye’den alım yapmak isteyen bir ithalatçı için Türk üretici ve ihracatçıları bulmak çok kolaydır. Benzer durum diğer ülkeler için de geçerlidir. Bu nedenle Türkiye’den yurtdışına mal satmak isteyen firmaların en çok zaman harcadığı aşamalardan biri direkt olarak alıcıya ulaşma safhasıdır.

INTEXIMA, ihracat müşterisi bulma aşamasında, yaklaşık 5 milyon+ ticari data bulunan dünyanın pek çok ülkesinden alıcı/satıcıların bulunduğu kendi veritabanı ve katıldığı fuarlar , geliştirdiği ikili ilişkiler, ve sahip olduğu ülke raporları sayesinde hızlı bir şekilde ihracat müşterisine ulaşma şansına sahiptir. Sizler de ürünlerinizin dış pazarlara açılması için ihracat yapmayı düşünüyorsanız INTEXIMA ile irtibata geçebilirsiniz.

Tüm Hizmetlerimiz
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com